Огромен 45 кв. м. 3D метализиран екран, киномашини от най-висок клас, страхотен звук очакват любителите на седмото изкуство

Очакват ви три седмици световни кинохитове на изключително достъпни цени

Най-престижният планинарски фестивал в света Banff Mountain Film Festival за втора поредна година ще гостува в Пловдив

Започва едно от най-очакваните от киноманите събития в Пловдив – „Филмови нощи във Филипополис“. Това е 19-тото издание на фестивала, който по трядиция се провежда в лятно кино „Орфей“, където под погледа на звездите, зрителите ще имат възможност да гледат едни от най-актуалните заглавия от света на комерсиалното и арт кино. 

Предстои изобилието от премиерни заглавия, филми с награди от световни фестивали, любими кинохитове и най-добрите български продукции, създадени през последната година. За радост на всички киномани тази година ще бъде инсталиран огромен 45 кв. м. 3D метализиран екран, киномашини от най-висок клас за изключително чист и наситен образ, както и страхотен звук за максимално кинопреживяване.

В програмата е включена амбициозната продукция на Люк Бесон – „Валериан и градът на хилядите планети 3D“. Зрелищният спектакъл от режисьора на „Леон“, „Никита“, „Петият елемент“ и „Люси“ е създаден по новаторските серии от комикси, вдъхновявали цяло поколение художници, сценаристи и режисьори. Действието се развива в далечния XXVIII век. Двама космически специални агенти - Валериан и Лорелин се отправят на мисия на удивителния кораб Алфа, дом на стотици хиляди същества от всички краища на Галактиката. Обикновената операция обаче се обръща в подозрително дело, а специалните агенти стават неволни участници в междугалактически заговор.

Посетителите на „Филмови нощи във Филипополис“ ще имат възможност да гледат и „РАЙ“ – последния филм на Андрей Кончаловски, в който се разказва историята на Олга, Жул и Хелмут, чиито пътища се пресичат в тежки военни времена. Олга – имигрирала руска аристократка, е член на френската съпротива, която е арестувана от нацистите. В затвора тя се запознава с французина Жул – нацист, който трябва да разследва нейния случай. С течение на времето и наближаването на нацисткия крах представата й за Рай драстично се променя.

Най-престижният планинарски фестивал в света Banff Mountain Film Festival за втора поредна година ще гостува в Пловдив на „Филмови нощи във Филипополис“. Ще бъдат представени най-добрите спортни, природни и приключенски филми. 10-те заглавия са в жанровете – ски, парапланеризъм, спийдфлаинг, акробатика, планинско колоездене, катерене и други.

Други актуални заглавия, които ще се завъртят под открито небе са комиксовият „Сайдър Мен: Завръщане у дома 3D“, който ще покаже един различен Питър Паркър, новият филм на Шон Пен „Последното лице“ с участието на Чарлийз Терон и Хавиер Бардем, „Mумията 3D“ с Том Круз и Ръсел Кроу, „Войната за планетата на маймуните 3D“ и военната драма „Дюнкерк“ на Кристофър Нолан. „LA LA LAND”, един от най-награждаваните филми от миналата година също е включен в програмата, а почитателите на родното кино ще могат да видят провокативния „Никой“, „Летовници“ на Ивайло Пенчев, филмът за състезания с коли на Асен Блатечки „Бензин“ и историческата драма „Воевода“.  

Продажбата на билети започва на касата на кино „Орфей“ от 8 юли 2017 г., всяка вечер от 19.30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg.  Цените за 2D прожекции с 6 лв., 3D филмите са едва с лев по-скъпи, а билетите за BANFF са на стойност 10 лв.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…